Βασίλης Καλαμπαλίκης Ψυχολόγος-Συστημικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Εξαρτήσεων
info@psycholife.gr 6972 234 070

Λίγα λόγια για το psycholife

Το psycholife έχει ως κύριο σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ζητήματα, δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τα ζητήματα αυτά άλλοτε έχουν πιο συγκεκριμένα συμπτώματα όπως άγχος, φοβίες, θλίψη, γενικευμένη δυσαρέσκεια, προβλήματα σε συντροφικές ή οικογενειακές σχέσεις, και άλλοτε εμφανίζονται περισσότερο γενικευμένα και σύνθετα.

Η βασική προσέγγιση του psycholife εστιάζει σε βασικές πλευρές του ανθρώπου όπως είναι η σκέψη , το συναίσθημα, το πνεύμα, το σώμα αλλά εστιάζει επίσης και στο κοινωνικό του περιβάλλον. Η ενασχόληση με αυτά τα στοιχεία της ανθρώπινης προσωπικότητας και ζωής δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να νιώσουν ότι αξίζουν μια ζωή με μεγαλύτερη ικανοποίηση ,πληρότητα, αυτοεκτίμηση και αποτελεσματικότητα. Έτσι στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο στόχος είναι να αναγνωρίσουν στον εαυτό τους την ικανότητα να προσφέρουν ό,τι καλύτερο τόσο στους ίδιους όσο και στους αγαπημένους τους ανθρώπους. 

Ο Βασίλης Καλαμπαλίκης , ο δημιουργός του psycholife είναι Ψυχολόγος , Συστημικός θεραπευτής και Σύμβουλος εξαρτήσεων με σημαντική εμπειρία και γνώση σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις. Για περισσότερα από 27 χρόνια εργάστηκε στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ,τα μισά από αυτά στη θέση του Διευθυντή του σπουδαίου θεραπευτικού προγράμματος. Η πολύχρονη αυτή εμπειρία του έδωσε σημαντικές γνώσεις στην αντιμετώπιση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ποικίλα θέματα που που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ψυχή και τις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα. Πέρα από τη θεραπευτική και διοικητική του εμπειρία ,έχει συμβάλλει επι σειρά ετών στην εκπαίδευση νέων επαγγελματιών στον τομέα της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής Εργασίας.

Ο άνθρωπος που αναζητά υποστήριξη, μπορεί να επιλέξει την ατομική συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία, την ομαδική συμβουλευτική/ ψυχοθεραπεία ή ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος(δια ζώσης ή διαδικτυακά) που συνδυάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις όπως είναι οι παρακάτω:

 • Ομάδα για γονείς
 • Ομάδα βιωματικής υποστήριξης
 • Ομάδα ψυχολογίας και αναπνοής
 • Ομάδα ψυχολογίας και κεραμικής τέχνης
 • Ομάδα ψυχολογίας και yoga

Το psycholife υλοποιεί επίσης διαδικτυακές ομάδες , σεμινάρια και ατομικές συναντήσεις μέσα από σχετικές πλατφόρμες( Zoom, Messenger, Google κ.τ.λ.)

Επίσης εστιάζει σε ζητήματα εκπαίδευσης των συνανθρώπων μας με ποικίλες θεματικές ενότητες:

 • Coaching & Ηγεσία
 • Εμψύχωση και Αναπνοή
 • Δεξιότητες Συμβουλευτικής
 • Εποπτεία Ομάδων
 • Συμβουλευτική Εξαρτήσεων

 • Tο psycholife δίνει την δυνατότητα για διαδικασίες ατομικής και ομαδικής εποπτείας και καθοδήγησης σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 • Αναπτύσσονται συνεργασίες με επαγγελματίες ψυχικής υγείας από τους επιστημονικούς χώρους της Ψυχιατρικής, της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής εργασίας καθώς και με επαγγελματίες εναλλακτικών, ιδιαίτερα αποτελεσματικών προσεγγίσεων για την διεξαγωγή ειδικών ομάδων σχετικά με την τέχνη της Κεραμικής, της Αναπνοής και της Yoga. Έτσι ο κάθε επαγγελματίας προσφέρει την υποστήριξη και τα εργαλεία της δικής του προσέγγισης, σε όποιον συνάνθρωπο το ζητήσει.

“Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,Αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.”
Κωνσταντίνος Καβάφης, Έλληνας ποιητής ,από την «Ιθάκη»

Βασίλης Καλαμπαλίκης

Ψυχολόγος , Συστημικός ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος εξαρτήσεων

Λίγα λόγια για μένα….

Γεννήθηκα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και ζώ εδώ και αρκετά χρόνια  στην Θεσσαλονίκη.

Έχω ολοκληρώσει  σπουδές στην Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και  είμαι πιστοποιημένος σύμβουλος τοξικοεξάρτησης(IC&RC). Είμαι επίσης  μέλος του ISSUP( Drug Demand Reduction Professional Membership).

Έχω ειδικευθεί στην Συστημική Θεραπεία και είμαι μέλος της συστημικής εταιρείας Βορείου Ελλάδας(ΣΕΒΕ). Έχω  πραγματοποιήσει  μακροχρόνια εκπαίδευση στην Κοινωνική Διοίκηση και Σχεδιασμό καθώς και στην Ηγεσία.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα την ευκαιρία να διανύσω  μια σημαντική  σε εμπειρίες διαδρομή 27 χρόνων  στον χώρο των εξαρτήσεων με όχημα την εργασία μου στο ΚΕΘΕΑ-Κέντρο θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (σε διάφορες δομές στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη). Είχα την τιμή να αποτελώ  για 13 χρόνια τον Διευθυντή-Υπεύθυνο Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ενός σημαντικού και ιστορικού προγράμματος απεξάρτησης στην Θεσσαλονίκη με πολλές δομές και δράσεις σε όλο το φάσμα της εξάρτησης.

Υπήρξα  επίσης Διευθυντής  για 10 περίπου χρόνια  σε  μονάδες Εφήβων (ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ)- Οικογένειας, Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης  και στην Θεραπευτική Κοινότητα.

Έχω πραγματοποιήσει εκατοντάδες   σεμινάρια  και ομιλίες που σχετίζονται με την πρόληψη ουσιών και  τις εξαρτήσεις γενικότερα τόσο στην Ελλάδα(κυρίως) όσο και στο εξωτερικό. Ως εκπαιδευτής ενηλίκων έχω υλοποιήσει σεμινάρια διαχείρισης του άγχους, επικοινωνίας και ψυχολογίας   που απευθύνονταν σε επαγγελματίες του ιδιωτικού   τομέα.

Έχω δημοσιεύσεις στο επιστημονικό περιοδικό Εξαρτήσεις καθώς και στα ψυχιατρικά Τετράδια. Έχει εκδοθεί βιβλίο με τίτλο ‘’Ναρκωτικά’’ στο  οποίο αποτυπώθηκε η τηλεοπτική συνέντευξη στο ‘’Αρχονταρίκι’’.

Στα πλαίσια αυτής της επαγγελματικής εμπειρίας έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους που ο καθένας με τον τρόπο αποτέλεσε συνταξιδιώτη στην προσωπική μου διαδρομή.

Από το 2021 εργάζομαι ιδιωτικά ως Ψυχολόγος και αποτελώ τον συντονιστή  του psycholife το οποίο αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την ψυχολογική υποστήριξη του ανθρώπου εστιάζοντας σε βασικές πλευρές  όπως είναι η σκέψη , το συναίσθημα, το πνεύμα, το σώμα αλλά  και το κοινωνικό του περιβάλλον.( www.psycholife.gr)